Leer de spelregels pinball

Op traditionele en digitale flipperkasten spelen is populair. Echter moet je een aantal spelregels van pinball volgen. Maar, wat zijn deze regels? En hoe kan je de spelregels pinball hanteren? Hieronder leggen we deze voor je uit.

Doelen

Online pinball heeft twee standaarddoelen. Aan de ene kant kunnen spelers zoveel mogelijk punten halen. Hierbij wordt er geadviseerd om het aantal punten per obstakel te bekijken. Op deze manier kunnen zij strategieën bedenken. Er wordt gedacht dat dit het doel is voor de gevorderde spelers van online pinball. Aan de andere kant zouden spelers de bal zo lang mogelijk in het spel houden. Dit willen waarschijnlijk de spelers bereiken die met online pinball beginnen.

Naast deze doelen kunnen spelers met nieuwe ideeën komen. Zo zouden ze proberen om een bepaald aantal ballen in het spel te houden. Dit gebeurt nadat de multi-ball feature is geactiveerd. Tevens kunnen ze afspreken om één object in het spel zo vaak mogelijk te raken met een aantal ballen. Kortom, de spelers hoeven niet de doelen te bereiken volgens de spelregels. Ze kunnen ook creatief zijn wanneer ze online pinball spelen.

Unieke spellen

Ondanks het feit dat men bij online pinball de hoogst mogelijke scores zou moeten behalen of de bal zo lang mogelijk in het spel houden, zijn niet alle digitale flipperkasten hetzelfde. Volgens de spelregels van pinball heeft elk online platform zijn eigen puntensysteem, objecten, targets en obstakels. Zo kan een aantal targets bij een spel een andere puntentelling hebben dan een andere online flipperkast. Dus de spelers moeten daar rekening mee houden, wanneer ze hun doelen willen bereiken.

Besturing volgens de spelregels pinball

Zoals de spelregels pinball luiden, is het erg makkelijk om op flipperkasten te spelen. De besturing van online pinball is erg gemakkelijk. Je dient eerst de bal in het spel te brengen. Vaak doe je dit met de spatiebalk of met pijltje naar boven. Vervolgens kun je de bal zo lang mogelijk in het spel houden door de flippers te bedienen. De flippers bedien je meestal met de pijltjestoetsen.