Speeltechnieken pinball

De speeltechnieken van pinball zijn zeer eenvoudig. Je hoeft slechts een aantal trucjes te kennen om de doelen te halen. Echter is een aspect van dit spelletje belangrijk. Hieronder lees je de vaardigheden die je moet beheersen, de doelen die je kunt halen en waar je op moet letten tijdens een ronde pinball.

Flippertechnieken

Spelers die graag met flipperkasten willen spelen, moeten met de volgende speeltechnieken van pinball rekening houden:

  • Vangen. Dit gebeurt wanneer de bal stil op de flipper blijft liggen. De spelers kunnen dit doen met veel gevoel en de juiste timing, want ze moeten de flipper langzaam naar boven brengen. Op deze manier kan de bal erop vallen. Het is mogelijk dat deze heen en weer rolt, maar het zal uiteindelijk blijven liggen.
  • Jongleren. Bij deze techniek moeten de spelers de bal van de ene naar de andere flipper brengen, als ze die ergens willen spelen. Ook kunnen ze dit doen, wanneer het bijvoorbeeld onmogelijk is om de linker flipper te gebruiken.

Speeltechnieken pinball onder controle?

Naast het beheersen van deze twee technieken moeten de spelers alert zijn op twee of meerdere ballen. Dit is wanneer ze voor hoge scores kunnen gaan. Dit zal gebeuren, indien ze een aantal punten binnen een bepaalde tijd hebben behaald. Zo kunnen spelers hun aantal punten verdubbelen, als ze met twee ballen spelen. Wanneer de spelers meer ervaring hebben met meerdere ballen in het spel, kan de uitdaging groter worden voor hen. Kortom, het is niet genoeg om enkel de speeltechnieken pinball onder controle te hebben.

Het tilt-systeem

Indien de spelers de flipperkast willen beïnvloeden door bijvoorbeeld het apparaat te duwen of te kantelen, wordt het tilt-systeem geactiveerd. Door dit systeem kunnen spelers de speeltechnieken van pinball niet meer toepassen en ze kunnen alle punten, inclusief hun bonussen, verliezen. De spelers kunnen het tilt-systeem herkennen, als het woord 'tilt' verlicht is in de flipperkast. Dit is niet mogelijk bij een online flipperkast, omdat deze niet kan worden beïnvloed door de spelers. Dus de speeltechnieken pinball kunnen op zowel traditionele als digitale flipperkasten worden gebruikt.