Extreme Pinball

Speel Extreme Pinball

Extreme Pinball beschikt over vier verschillende thema's, waaruit je kunt kiezen. Deze zijn: Rock Fantasy, Medieval Knights, Urban Chaos en Monkey Mayhem. In elk van deze thema's zitten elementen en objecten die gerelateerd zijn aan het onderwerp. Zo vind je in de Rock Fantasy onder andere een 'road to stardom' en een record company. In de Medieval Knights kan je punten scoren met de throne room de armory camp. Hieronder zie je de platformen waar je deze game kunt spelen, de toetsen die je moet gebruiken en zien waarom Extreme Pinball spelen een must is geworden.

Platformen

Extreme Pinball was voor het eerst beschikbaar in 1995. Dit online pinball spel is beschikbaar voor de volgende platformen: PlayStation, PlayStation 3, DOS, MS-DOS en PlayStation Portable. Deze game werd ontwikkeld door Epic Games en Digital Extremes. Deze versie van online pinball was het eerste spel dat gelanceerd werd door Digital Extremes, ondanks het feit dat de oprichter James Schmalz Silverball en Epic Pinball bedacht.

Tegenwoordig is dit spel beschikbaar voor de PC-gebruikers. Extreme Pinball spelen is alleen mogelijk, als Adobe Flash Player is geïnstalleerd. Dit kan worden gedaan via de URL-link die beschikbaar is op de pagina van het spel.

Besturing van Extreme Pinball

Bij de PC-versie moeten de spelers de Z -en /-toetsen gebruiken om de flippers te controleren. Ook moeten ze op het onderste pijltje drukken om de bal weg te schieten.

Recensies

Extreme Pinball kreeg slechte recensies. Volgens Rich Leadbetter,die namens Maximum een review schreef voor PlayStation: The Official Magazine, zorgden de achtergronden voor verveling. Tevens vond hij dat de makers van dit online pinball spel een kijk konden nemen naar de andere games. Deze hadden immers flitsende objecten en spectaculaire speciale effecten en geluidjes. Uiteindelijk beoordeelde hij dit spel met een score van 3/10.

Ook waren de spelers van online pinball niet te spreken over dit spel. Zij hadden hier verschillende redenen ervoor. Ten eerste vonden zij de velden te dun en saai. Ten tweede zorgde de multi-ball feature voor een fout in de onderkant van het speelveld. De speler kon namelijk niet verder gaan. Ook nam het nieuwe displaymateriaal een grote ruimte in. Hierdoor konden de spelers moeilijk scrollen. Daarnaast vonden ze dit claustrofobisch. Bovendien was de kijk op het veld achter de bal en daardoor was het voor de spelers moeilijk om het overzicht te houden over het spel. Tevens was het ingewikkeld om de bal te vangen of te balanceren. Kortom, Extreme Pinball spelen bracht veel irritaties met zich mee.

Tegenwoordig zijn de reacties op het spel beter, omdat de problemen weg zijn. Dit komt doordat deze game beschikbaar is voor de PC. Volgens verschillende websites in Nederland heeft dit spel een beoordeling van 4.1/5. Bovendien hebben meer dan 90.000 mensen dit spel uitgeprobeerd.

Terug naar overzicht