Op de hoogte van pinball spellen

Momenteel is het aanbod van online pinball games heel groot. De spelers kunnen namelijk tussen de traditionele en online pinball spellen kiezen. Ook hebben ze nu de mogelijkheid om games te spelen die werkelijk interessant voor de zijn. Tot slot kunnen fanatieke pinball gamers oude herinneringen ophalen met de nieuwste consoles. Hoe is dit mogelijk? Hieronder lees je over de verschillen tussen de pinball games die op de traditionele en digitale flipperkasten worden uitgeprobeerd, de verschillende thema's van online spellen en hoe oude gamers hun favoriete spellen op hun huidige consoles kunnen spelen.

Traditionele vs online pinball spellen

Pinball games zijn er in traditionele vorm en online vorm. Ten eerste worden de online spellen achter PC's en game consoles uitgeprobeerd. Denk bijvoorbeeld aan de spelkasten van Playstation, Xbox en Nintendo. Traditionele pinball spellen kunnen alleen achter ouderwetse flipperkasten worden uitgeprobeerd. Deze zijn steeds minder te vinden, omdat de afnemers meer ruimte nodig hebben voor bijvoorbeeld hun eigen meubels.

Ten tweede worden online pinball spellen door de gamers als makkelijk beschouwd. Dit houdt in dat ze weinig tot geen problemen hebben met de besturing. Bij de traditionele pinball games moeten zij een flipperkast leren te beheersen zodat ze hun doelstellingen, zoals het behalen van de maximale score, kunnen halen.

Verschillende thema's van flipperkastspelletjes

Doordat games sneller worden ontwikkeld, kunnen pinball fanatiekelingen specifieke flikkerkastspelletjes kiezen, gebaseerd op hun interesses. Zo kunnen spelers die gek zijn op de video games uit de jaren '80 Sonic the Hedgehog Spinball uitproberen, omdat ze van de personages houden. Dit geldt ook voor andere video gamefranchises. Neem nou Pokémon en Metroid. Tevens kunnen filmliefhebbers pinball games online uitproberen, zoals de Marvel-films. De ontwikkelaar Zen Studios heeft op 8 december 2010 de game Marvel Pinball ontwikkeld voor onder andere de Android-gebruikers. Dankzij dit spelletje kunnen fanatieke gamers pinball spelen met hun favoriete Marvel-personages, zoals Spider-man, Deadpool, X-men en the Avengers.

Oude pinball spellen in een nieuw jasje

Nu kunnen fanatieke pinball spelers oude games herbeleven op hun nieuwe consoles. Dit is dankzij de producenten van traditionele flipperkasten. Zij speelden in op de trend van online gamen. Ze wisten namelijk dat de consumenten spelletjes zouden kunnen spelen op bijvoorbeeld hun mobiele telefoons. Een organisatie die succesvol deze trend heeft geanticipeerd, is Stern Pinball. Dit Amerikaanse bedrijf werd in de jaren '30 opgericht en het houdt zich bezig met het bedenken van flipperkastspelletjes voor de traditionele en online platformen. Onder de subdivisie Stern Pinball Arcade heeft deze onderneming klassieke spellen toegankelijk gemaakt voor de nieuwe generatie van gamers. Dit maakt de subdivisie mogelijk met behulp van laatste Stern codes, omdat het imitators wil vermijden. Zij willen immers niet dat buitenstaanders de technologie hebben om de oude spellen in een nieuw jasje te steken. De bekendste flipperkastspelletjes die Stern Pinball Arcade online heeft gemaakt, zijn Stark Trek, AC/DC en Mustang. Deze organisatie heeft deze en andere pinball games beschikbaar gemaakt voor gebruikers van: Gear VR, PS4, Steam, Xbox One, iOS, Google Play en de Nintendo Switch. Op dit moment wil dit bedrijf de pinball games toegankelijk maken voor de Wii U en Oculus.